Coliflor con pesto de ortiga e “pil-pil”

Ingredientes

ingredientes-a-cesta-da-saude
Para mariñar a coliflor:
-1/2 culleradiña de comiño
-1/2 culleradiña de pementón doce
-1/2 culleradiña de allo en po
-1/4 culleradiña de cúrcuma
-1/4 culleradiña de sal
-1/8 culleradiña de pementa negra
-1 cullerada de zume de limón
-1 cullerada de zume de laranxa
-2 culleradas de auga
Mesturar ben os ingredientes e pintar a coliflor co este adubo. De seguido, asámola durante 50min a 180ºC.
Reservamos.

Para o pesto de ortigas:
-60g de ortigas ou alfábega
-10g de alfábega fresca
-1 cullerada de avelás
-1 cullerada de noces
-65g de AOVE
-sal e pementa ao gusto
Triturar e reservar.

Para o “pil-pil” de coliflor:
-1/2 coliflor ao vapor ata que estea brandiña
-70g de AOVE
-sal
Emulsionar e reservar.

Para a crema de pasa:
-30 uvas pasas postas a remollo. Retiramos a auga e trituramos.
Reservar
Agora só temos que empratar as distintas partes da receita que fomos reservando. Para elo dispoñemos o “pil-pil” na base e sobre el a coliflor quente. De seguido botamos o pesto de ortigas enriba da colilfor e rodeámola cuns puntimos de pasta de pasas e…a gozar!!!

Como facer?

Que nos achega?

que-nos-aporta-a-cesta-da-saude
Cada 100g de coliflor apórtanos moita Vit. C sendo o 77% da CDR, e en menor medida Vit. K, B5 e B9. Tamén sales minerais como potasio sendo o 9% da CDR, e tamén manganeso, magnesio e fósforo. Coa chegada do frío é cando está en sazón, canto mellor sabe e máis propiedades ten.

Esta receita e aportada polo restaurante A Moa, na rúa de San Pedro, 32B. www.amoa32.com que participa tamén no proxecto “NONéOMESMO”. Grazas!!